אם יש לכם אבא, סבתא, קרוב משפחה או אפילו שכן קרוב במצב סיעודי, שנמצא בטיפול של עובד זר, אתם בוודאי מכירים מקרוב את התופעה. הדאגה התמידית לשלומו, המחשבות הבלתי פוסקות על שגרת היום שלו, החששות מכך שלא מטפלים באהובכם כראוי והפחד הנורא מפני התעללות והזנחה ביקירכם חסר הישע.
אתם לא לבד. הדאגות והחששות הללו הם לא פרי דמיונכם בלבד, הם מגובים בעובדות ובנתונים, והסטטיסטיקה לא משקרת. תופעת ההתעללות בקשישים סיעודיים הולכת וגדלה בכל רחבי העולם. 16 אחוזים מהאנשים מעל גיל 60 חוו התעללות מסוימת מצד מטפלים או עובדים זרים. 96 אחוזים ממקרי ההזנחה וההתעללות לא מדווחים או לא מתגלים. 66 אחוזים מאנשי צוות הטיפול בגופי הסיעוד והזיקנה הודו כי ביצעו התעללות או הזנחה מסוימת במטופלים. קשישים סיעודיים רבים אינם מסוגלים לדווח על התעללות והזנחה או שלא עושים זאת מסיבות שונות, ובני המשפחה חשים אחריות מוחלטת על שלומם ועל בריאותם.
רבים מקרובי המשפחה של הקשישים המטופלים על ידי עובדים זרים מוצאים מענה בהתקנת מצלמות מעקב בביתם, כך שיוכלו לצפות בעצמם ובזמן אמת בשגרת היום של יקירם, לוודא שהוא מטופל היטב ויותר מהכל – להיות בטוחים שהוא לא עובר הזנחה או התעללות. אולם הפתרון הזה הוכח שוב ושוב כלא יעיל.
“התקנתי בעבר מצלמות מעקב בבית של אמי”, מספר אבנר כהן, רואה חשבון ממרכז הארץ, שאמו לאה בת ה-87 הפכה לסיעודית, ומטופלת על ידי עובדת זרה בשנתיים האחרונות. “המצלמות היו מחוברות לאפליקציה שהורדתי למכשיר הנייד שלי, ובכל רגע שרציתי, יכולתי לצפות בכל מה שקורה איתה. אני מודה שבהתחלה זה נתן לי תחושת בטחון מסוימת, אבל מהר מאוד הבנתי שזאת רק אשליה”.
כהן מסביר שבתוך שגרת היום העמוסה שלו, הוא מצליח “להציץ” באפליקציית המעקב רק למשך כמה רגעים ביום בלבד. “לצערי, אין לי הרבה זמן פנוי לעקוב אחרי מה שקורה בבית של אמי במהלך היום, ואני לא תמיד זוכר לעשות את זה”, הוא מסביר. “לא יכולתי להיות בטוח שאם משהו חשוד קורה, אני באמת אצליח לעלות על זה”.
זאת בדיוק הסיבה לכך שכהן החליט להשתמש בשירות של 2care. השירות כולל מצלמות בינה מלאכותיות המזהות סיטואציות וצלילים חשודים ללא הפסקה, מוקד פיקוח הפועל 24/7 ומופעל על ידי מנטרים מקצועיים מתחום הסיעוד ומפקח אישי, שמקבל את כל המידע לגבי המטופל, כדי שיוכל לזהות בצורה טובה יותר מקרים שבהם שגרת היום שלו מופרת.
” 2careשולחים לי מדי יום דו”ח לגבי הפעילות של אמי”, מספר כהן. “המצלמות צופות ועוקבות אחרי מה שקורה בבית כל יום כל היום, ואם חלילה הן מזהות משהו חשוד או חריג שקורה, אני מקבל על כך דיווח בתוך זמן קצר. אני כבר לא צריך לזכור להפעיל אפליקציה או לפנות זמן כדי לצפות בתמונות ממצלמות המעקב, והכי חשוב – כבר אין בי תחושת אשמה, רק תחושה של בטחון ושקט נפשי. אני יכול להיות בטוח שאמי מוגנת ומטופלת כמו שצריך, וזה שווה הכל”.
פיקוח על מטפלים זרים במחיר של הכוס קפה היומית שלכם