על המיזם המתהווה, המיועד להפגת הבדידות בקרב הגיל השלישי המתקדם: ב-5 החודשים האחרונים, ביחד עם בעלי מקצוע מתחום חקר הזקנה (עבודה סוציאלית, פסיכולוגיה קלינית וסיעוד), אנו מקיימים ראיונות לילדים של מבוגרים ולמבוגרים עצמם, לשם פיתוח שירות שמטרתו הפגת בדידות דרך יצירת קשרים חברתיים למבוגרים מעל גיל 75.
המטרה שלנו היא ליצור שירות שיסייע בהפגת הבדידות בצורה האופטימלית – לכן אנו מתמקדים כרגע בקיום סקרים וראיונות, שמסייעים לנו להבין את החוויה והצרכים של המבוגרים עצמם והילדים המטפלים.
הפיתוח הוא יוזמה של ישראל הס, יזם חברתי מירושליים שחבר לאחרונה עם אנשי מקצוע בתחום הזיקנה כדי לפתח שירות ליציאת קשרים חברתיים בגיל השלישי.
ישראל מספר: הכל התחיל לפני כחצי שנה, כשסבתא שלי נפטרה, לאחר 7 שנות הידרדרות בעקבות מחלת הדמנציה, וסבא שלי נותר לחיות לבדו.לפתע שמתי את עצמי בנעליו של אדם מבוגר החי לבד – איך הוא מתמודד עם היומיום? עם הזקנה? האם הוא חווה בדידות ומהן ההשלכות של חוויה כזו?
התחלתי להתעניין בנושא וגיליתי שכמחצית מהמבוגרים מעל גיל 75 שחיים לבד אכן חווים בדידות.
אבל גרוע מכך – לבדידות יש השלכות קריטיות על בריאותם של המבוגרים: נחרדתי לגלות שלאדם שחי בתחושת בדידות יש סיכוי של 32% מעל הממוצע ללקות בשבץ, וסיכוי של 29% מעל הממוצע לקבל התקף לב!!!
הבנתי שבדידות היא בעיה מסכנת-חיים, והתחלתי לחפש מה הפתרונות?
הרי אנחנו חיים בעולם כ”כ יצירתי שמציע כ”כ הרבה סוגים של שירותים, למה לא מצליחים לפתור את הבעיה החמורה הזאת?
כיזם חברתי שאלתי את עצמי – איך אני יכול לעזור? מה אני יכול להציע שעוד לא חשבו עליו לפניי?
מי שמכיר אותי טוב יודע שאני עוסק ביזמויות ב-11 השנים האחרונות, עסקתי בשיווק אינטרנטי, נדל”ן, הפקות ועוד ועוד. אבל לאחרונה יצאתי למסע חדש לגמרי, בתחום שבו מעולם לא חשבתי שאעסוק.. ואז יצאתי למחקר… ומי שמכיר אותי יודע שאני אוהב מחקרים.
מחודש דצמבר האחרון, נפגשתי עם המון אנשי מקצוע, פקידי ציבור, מנהלים ומנהלות העוסקות בתחום הגיל השלישי. התחלתי להתנדב במרכזי יום לקשיש, וכך יצא לי לפגוש ולשוחח עם הרבה מאד מבוגרים. לאורך הדרך הבנתי שהפתרונות הקיימים בארץ לבעיה האיומה הזו, נעים בין מספיקים בקושי ללא מתאימים בכלל! (ועוד לא התחלתי לדבר על הקורונה).
ועוד הבנתי – שבשביל להבין מה הפתרון הנכון לכל מבוגר/ת צריך להתעמק מאוד – להקשיב, ולשמוע את החוויות של המבוגרים ובני משפחותיהם מיד ראשונה, ובעיקר לדבר עם המון אנשים, כי החוויות והצרכים משתנים מאדם לאדם.
ועוד הבנתי – שבשביל להבין מה הפתרון הנכון לכל מבוגר/ת צריך להתעמק מאוד – להקשיב, ולשמוע את החוויות של המבוגרים ובני משפחותיהם מיד ראשונה, ובעיקר לדבר עם המון אנשים, כי החוויות והצרכים משתנים מאדם לאדם.
אז לא, עוד לא פתרתי את בעיית הבדידות בגיל השלישי המתקדם (75 ומעלה), אבל כן יש לי כמה רעיונות וכאן אתם נכנסים לתמונה!!
איך אתם יכולים לעזור?
פשוט לתת לי עוד אינפורמציה כדי לעזור לי להתאים את המוצר כמה שיותר לשטח; את מי אני מחפש?
1. מבוגרים מעל גיל 75 החשים בדידות.
2. ילדים להורים בני 75 ומעלה – שהוריהם חשים בדידות.
ואם אתם לא עונים להגדרה אתם עדיין יכולים לעזור:
מי שמכיר אנשים שיש להם הורים מעל גיל 75 אנא שילחו להם את המידע ובקשו מהם לענות על השאלון ו/או ליצור קשר
תודה רבה, ישראל
מאמר בחסות ישראל הס – פיתוח שירות ליצירת קשרים חברתיים
*** בעלי האתר אינם אחראים לתוכן מודעות, תוכן פרסומי וכתבות נילוות***
אשמח לשמוע על יוזמות ליצירת קשרים חברתיים איכותיים לגמלאים 75-80. בודדים, לא שידוכים מאיזור המרכז-תלצאביב. פעילות שאפשרית גם למי שיש לו מגבלה ניידות, הליכה.